Adótanácsadás

Az adózás gyakran igen átláthatatlan. Azonban ha bármilyen speciális esetről van szó, akkor könnyen előfordul, hogy még bonyolultabbá válik. Ebben az esetben pedig nem nehéz hibázni – és bizony ez egy vállalkozásnak vagy cégnek akár több százezrekbe is kerülhet.

Az adóügyek évről-évre változnak, és a hatályos jogszabályok is átalakulhatnak. Ember legyen a talpán, aki ezeket a kihívásokat pénzügyi szakember segítsége nélkül nyomon tudja követni.

De mégis mit tehet Ön az adóterhek csökkentése érdekében?

Nem kell továbbképeznie magát, nem kell részt vennie konferenciákon és nincs szükség a jogszabályok folyamatos böngészésére sem. Ugyanis az adótanácsadás lehetősége kiváló megoldást kínál Önnek.

Hogy ez miért jó?

Az adózás mindenki számára folyamatos kiadást jelent. Azonban nem kell feleslegesen fizetnie, ha megtalálja az Ön számára legideálisabb és legoptimálisabb lehetőséget. Cégünk segít kiválasztani a legjobb jogi formát, így nem kell aggódnia a költségek miatt.

Válassza Ön is az adótanácsadás lehetőségét!

Hiszen ennek egyértelmű előnye lesz az adóterhek csökkenése, ami természetesen mindenki számára pozitív eredmény. És ehhez kiváló segítséget talál a BFB Consulting-nál, hiszen több éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink garantáltan megtalálják az Ön számára legjobb megoldást.

Mi minden adózási formában tudunk tanácsot adni!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné a lehető legtöbbet kihozni a cégéből. Hiszen az adótanácsadás költségei minden esetben kamatostul megtérülnek.

 


BFB Tudástár

Mikor és miért fontos a cég életében?
Minden cég számára folyamatosan fontos lehet. A változó adózási szabályok követésére ugyanis egy kkv-nak jellemzően nincs erőforrása, de ez még a nagyobb vállalatok számára is kihívást jelent. Éppen ezért a tevékenységet érdemes erre szakosodott szakemberre bízni.

Milyen főbb problémák, kihívások merülhetnek fel?
A folyamatosan módosuló jogszabályi környezetben egy cég könnyen átsiklik olyan szabályokon, amelyek adott esetben rá is vonatkoznak, vonatkozhatnak. Emiatt előfordulhat, hogy a vállalat a szükségesnél több adót fizet, vagy éppen kevesebbet, ami büntetést vonhat maga után.

Milyen megoldásokat, szolgáltatásokat kínálunk?
A BFB Consulting segít kiválasztani ügyfelei számára a legmegfelelőbb adózási formát, folyamatosan tájékoztatja partnereit az őket érintő jogszabályi változásokról, és segít értelmezni azokat. A jogszabályok mentén adóoptimalizálási szolgáltatást is nyújtunk.

Milyen adózási formát érdemes választani?
Kisadózó vállalkozások tételes adója (kata): A legegyszerűbb adózási forma, főállású vállalkozónak havi 50 ezer forintot kell befizetnie, és ezzel minden egyéb adófizetési kötelezettségét kiváltja (az iparűzési adón kívül). Mivel a katát kisadózóknak szánták ezért kizárólag egyéni vállalkozók és betéti társaságok vehetik igénybe, illetve létezik egy forgalomra vonatkozó felső határ is: csak olyan cégek választhatják, amelyek árbevétele nem éri el a 6 millió forintot. Éppen ezért azon vállalatok számára ajánlott, amelyek árbevétele közel van ehhez a felső limithez, de biztosan nem lép át azt.

Egyszerűsített vállalkozói adó (EVA): Szintén egy egyszerűsített adózási forma: a vállalkozó árbevétele 37 százalékát befizeti, amivel minden egyéb terhet kivált. Kizárólag társasági formában működő vállalkozások adózhatnak így. Azon cégek számára lehet előnyös, amelyeknek nincsenek jelentős költségeik, árbevételük viszont meghaladja az évi 6 millió forintot.

Kisvállalati adó (kiva):Egy viszonylag szűk kör számára jelent csak megoldás. Azon kisvállalatoknak ajánlott, amelyek viszonylag magas bérköltséggel működnek, és a béreket utalással fizetik ki.

ÁFA, társasági adó: A „hagyományos adózási forma”. Azon vállalkozásoknak érdemes igénybe vennie, amelyek magasabb költséghányaddal rendelkeznek, azaz bevételeik jelentős részét elviszik a kiadásaik.Rólunk mondták

pumpika-kft

BFB Consulting irodával már a kezdetektől fogva egy jól működő, partneri viszony alakult ki közöttünk, így mindig bizalommal tudok fordulni hozzájuk. Kérdéseimre a legjobb tudásuk szerint válaszolnak, kéréseimet pedig gyorsan és pontosan hajtják végre. Kölcsönös tisztelet és megbecsülés jellemzi együttműködésünket, ezért is számítok rájuk hosszú távon.

Király Katalin, ügyvezető – Idea Shop Kft.
pumpika-kft

BFB = Biztonság, tájékozottság, szakértelem, precizitás. Mert mindig időben értesíti a céget érintő változásokról, aktuális befizetési kötelezettségekről.

Pumpika Kft.
Takács Zsolt e.v.

BFB Consulting közel három éve könyvel nekem. Nagyon tetszik a munkájukban, hogy számomra is ugyanazzal az alapossággal végzik, mintha egy nagyvállalatnak dolgoznának.

Takács Zsolt e.v.